България поведе на Белгия с 1:0 в директен мач за класиране на 1/4-финалите на ATP Cup, след като Димитър Кузманов размаза с 6:0, 6:3 ветерана Стив Дарси за 1 час и 16 минути игра.

Първият сет се превърна в лекция, след като пловдивчанинът го спечели без загубен гейм. Кузманов буквално летеше по корта и беше далеч по-добрият тенисист, въпреки огромната разлика в ранкинга – №417 срещу №200.

На българина му трябваха точно 31 минути, за да го спечели. От своя страна Дарси правеше изключително много непредизвикани грешки (17) и не успя да затрудни Кузманов. Така българинът спечели първия сет с "геврек".

Във втората част Дарси се стегна и успя да пробие за 3:2. Българинът обаче моментално върна пробива, после го затвърди, стигна до още един и до края узакони успеха си с 6:3.

"Изживявам мечтата си всеки ден, както всички в отбора и всички фенове. Даваме всичко от себе си, боря се от първата до последната точка. Това е различно състезание, защото обикновено играем сами за себе си, но като играем за страната си влагаме още повече страст". Каза Кузманов след победата.

"Благодаря на зрителите, които ни подкрепят от самото начало. Невероятен турнир направиха АТР, получихме чудесна възможност да играем тук. Както каза Григор, събрахме се преди да излезем на корта и просто трябваше да се раздадем максимално във всеки момент. Никой не очакваше да победим Великобритания, а сега сме на път да стигнем четвъртфиналите", добави Кузманов.

След броени минути Григор Димитров излиза срещу Давид Гофен и победа ще означава, че България се класира за 1/4-финалите, където съперник ще е домакинът Австралия.