Давид Гофен обърна Григор Димитров и го победи с 4:6, 6:2, 6:2 в ключов двубой от турнира ATP Cup в Сидни. Така Белгия изравни резултата срещу България (1:1) и битката между двата отбора ще се реши в мача по двойки.

В първия мач на сингъл тази сутрин Димитър Кузманов размаза ветерана Стив Дарси са 6:0, 6:3 и практически прати нашите напред. Все пак е възможна въртележка в края при загуба на "лъвовете" в мача на двойки, която да извади България от битката за класиране.

Двубоят между Димитров и Гофен започна страхотно за нашето момче - с ранен пробив и аванс от 3:0 гейма. Давид проби в петия гейм, но след това двамата си размениха по още един пробив и стигнаха до 4:4. Хасковлията показа здрави нерви и затвори сет с трети пробив в своя полза в десетия гейм.

Гришо обаче допусна видим спад в играта си след почивката и в първите три гейма на втората част допусна цели два пробива. По-късно той загуби частта с 2:6 и всичко трябваше да се реши в трети сет.

За съжаление и той започна лошо за първата ни ракета и капитан на отбора. Гофен проби в третия гейм, а в шестия гейм спаси две точки за пробив, за да поведе с 4:2. Това очевидно срина Гришо, който отново беше пробит, а след това белгиецът спечели подаването си на нула и постигна едва втората победа в кариерата си срещу Димитров. 

В мача на двойки Григор Димитров и Димитър Кузманов излизат срещу Сандер Жил и Йоран Флиеген. Срещата стартира по-късно днес.