Бившата номер 1 Мария Шарапова ще получи „уайлд-кард“ за първия турнир от Големия шлем на Аустрелиън Оупън, съобщиха организаторите на надпреварата.

32-годишната рускиня в момента е 147-а в света, след като през изминалия сезон травма на рамото я ограничи до едва осем турнира. Шарапова изигра първия си двубой след загубата в първи кръг на Ю Ес Оупън миналата година в Бризбън във вторник, но отстъпи на американската квалификантка Дженифър Брейди с 6-3, 1-6, 6-7 (3).

Турнирният директор на Аустрелиън Оупън Крейг Тили потвърди в сряда, че шампионката от 2008 ще получи „уайлд-кард“ в основната схема на надпреварата, която стартира на 20 януари в Мелбърн. Тя отвърна с „Благодаря!!“ на публикация от официалния Туитър на Аустрелиън Оупън, която казваше следното: „Ще се видим на Аустрелиън Оупън 2020, Мария Шарапова…“.

Петкратната шампионка от Шлема изпитваше проблеми с рамото по време на кариерата си и претърпя операция в началото на 2019.

„Борих се с вирус две седмици и бях в болница онзи ден, така че това не беше забавно. Не можех да оставя всичко за себе си, затова реших да го споделя с вас“, разкри тя след загубата си в Бризбън. Миналата година рускинята отстъпи на местната любимка и световна номер 1 Ашли Барти в четвъртия кръг на Аустрелиън Оупън.