Григор Димитров и Тейлър Фриц триумфираха в много оспорван мач от първи кръг на турнира по двойки в Акапулко, информира tenniskafe.com. Двамата спасиха два мачбола в шампионския тайбрек срещу Маркъс Даниел и Филип Освалд и се наложиха със 7-5 3-6 [12-10]

Българинът и американецът инкасираха ранен брейк и изостанаха впоследствие с 0-2 гейма. До шестата част обаче върнаха паритета, а в последния възможен момент пробиха, за да вземат първия сет – 7-5.

След почивката Днаиел и Освалд поведоха с 2-0 по сходен на първия сет сценарий. След това обаче удържаха аванса си, като не се изправиха пред нито една топка за рибрейк, а същевременно имаха две точки за двоен пробив. Въпреки че преднината им не стана по-изразителна, двамата останаха стабилни и изравниха – 6-3.

Така се стигна до решителен шампионски тайбрек, в който Григор и Тейлър Фриц спасиха два мачбола и се наложиха с 12 на 10 точки.

На сингъл, Димитров излиза срещу Дамир Джумхур в първия си мач в турнира от категория ATP 500 в Акапулко, който ще се проведе в нощта на вторник срещу сряда българско време. Шампионът от 2014 и босненецът са трети в програмата на корт „Grandstand“, но часовете още не са обявени.