“Със сигурност двойките с Гришо бяха най-емоционални, защото не бяхме играли заедно дотогава, не знаех какво да очаквам, бях притеснен. Просто фактът, че съм с него на един корт беше за мен нещо специално, което ще помня цял живот”, сподели в интервю за БГНЕС българският тенисист Александър Лазаров, който бе част от отбора на България, който се представи много силно на дебютното издание на АТП Къп в началото на годината.

Днес Лазаров и втората ни ракета Димитър Кузманов получиха традиционната награда на Пресклуб България за най-добър отбор на месец януари, след като записаха две победи от три мача на АТП Къп и завършиха на девето място от 24 отбора в крайното класиране на надпреварата. Лазаров сподели, че най-ценният му спомен от Австралия е времето, прекарано със съотборниците.

“Отборната атмосфера, това, че сме всички заедно, защото всеки пътува сам в 90 процента от годината. Тези моменти, които споделяхме извън корта, обедите, вечерите, забавлението, смеха, това ще ми липсва и това беше най-приятно, защото това те отпуска”, каза той.

“Има много тенисисти, които по една или друга причина не са имали възможността да се реализират. Тенисът не спира до топ 100 в света. Беше хубаво да се види, че има много други хора, които също са способни да се представят добре и да покажат добър тенис. Аз съм на мнение, че всеки си има различен път и трябва да го измине. Ако тренира здраво и всичко е наред, винаги ще може да се покаже”, допълни Лазаров.

22-годишният тенисист, който в момента заема 539-то място в световната ранглиста, разкри, че е поддържал добра физическа форма по време на извънредното положение заради пандемията от COVID-19.

“Доста добре се подготвях физически, защото друго нямаше как. Успях да прекарам повече време със семейството си, което беше важно за мен. Най-вече искам да съм здрав, да мога да играя повече турнири и да се представям на високо ниво. От там насетне, ако всичко се развива добре и се чувствам окей, резултатите ще дойдат".

"В началото на годината си бях поставил за цел да пробия в първите 300, но за съжаление половината сезон го отложиха и може би ще трябва да се направи по-гъста програма от турнири. Достатъчно тенисисти от първите 300 победих в началото на годината на няколко турнира, така че мисля, че има доста голяма вероятност, стига да съм здрав”, сподели Лазаров.