20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Роджър Федерер може да се завърне към тениса през юли на демонстративния турнир на трева в Берлин.

Към момента има планове за това германската столица да приеме две тридневни събития с шест мъже и шест жени – първото на трева на „Щефи Граф Стейдиъм“, а второто на твърди кортове в самолетен хангар. И двете надпревари ще предложат по 200 000 долара награден фонд. Сред мъжете, заявили участие, са вече Доминик Тийм, Александър Зверев, Ник Кирьос, Яник Синер, като към тях ще се присъединят още двама играчи.

„Разбира се, че ще попитаме и Роджър Федерер“, сподели организаторът Едвин Вайндорфер. Федерер не е играл състезателен тенис след претърпяната операция на коляното след Аустрелиън Оупън през януари. Той трябваше да се завърне за сезона на трева преди коронавирусът да преустанови тениса. Поне дузина демонстративни турнира при закрити врати са запланувани в Европа, докато спортът остава спрян до края на юли.

Германката Анжелик Кербер също получи покана за присъединяване към женската половина, където са вече Елина Свитолина, Кики Бертенс, Юлия Гьоргес и Андреа Петкович. /БГНЕС