Тотнъм удари Нюкасъл с 2:1 като гост в среща от първия кръг на английската Висша лига, която се игра на стадион "Сейнт Джеймсис Парк".

Централният бранител на "шпорите" Ян Вертонген откри резултата с глава в осмата минута след подаване на колегата си в отбрана Давинсон Санчес. Попадението беше признато с помощта на системата VAR, тъй като кълбото се отби в напречната греда, след което вратарят Дубравка се намеси. Технологията обаче показа, че топката е била зад голлинията с целия си обем. 

"Свраките изравниха" само три минути по-късно, когато Хоселу се възползва от центрирането отдясно на Мат Ричи и беше безпощаден с глава. В 18-ата минута обаче Тотнъм отново излезе напред в резултата след нов гол с глава, след като Серж Орие асистира на Дели Али и английският национал хитро матира Дубравка с удар в обратния ъгъл.

Бурното начало очаквано беше последвано от лек спад, като до края на срещата Нюкасъл имаше превъзходство в ударите, но те бяха предимно неточни. В същото време Тотнъм владееше инициативата и държеше топката в 56% от игровото време. Мохамед Диаме и Саломон Рондон удариха по една греда за Нюкасъл през второто полувреме, а Бен Дейвис пропусна отличен шанс за Тотнъм.

Успехът изкачи водения от Маурисио Почетино отбор на първото място, където е също така Манчестър Юнайтед след вчерашната си победа със същия резултат срещу Лестър.