Маурисио Почетино определи играчите на Тотнъм като „герои”, въпреки загубата с 2:4  от Барселона снощи, след която шансовете на тима за класиране напред в Шампионската лига намаляха значително, тъй като в другия мач Интер спечели. 

Шпорите получиха ранен гол, след това губеха с 0:2 и 1:3, но държаха под напрежение съперника си до последно, преди Лео Меси окончателно да гарантира успеха в края. 

„Това е действителността. Получихме много ранен гол, който промени тотално плановете ни за мача. Въпреки това не се отказахме и мога да кажа, че момчетата са герои, защото продължиха да пратискат отбор, в който са Меси, Луис Суарес и Филипе Коутиньо” заяви Почетино. 

„Започнахме лошо и това разби напълно първоначалните ни идеи и стана трудно. Впъреки това се гордея от усилията на играчите. През първите 45 минути не дадохме шансове на Меси, но след това при 0:2 се отворихме и той получи повече пространство” добави той. 

„Трудно е да се спре подобен футболист. Въпреки това до почивката го спряхме. Колко шансове имаше? Нито един. Естествено той е най-добрият в света, но все пак не забравяйте, че ни вкараха в първата минута и стана много тежко” каза наставникът на Тотнъм.