Хари Кейн вкара своя гол №200 в кариерата си, но Тотнъм загуби от Саутхемптън с 1:2 в мач от 30-ия кръг на Висшата лига. 

Нападателят направи някои ранни пропуски, когато стреля неточно, но в 26-ата минута не сбърка, когато получи топката от Деле Али и макар и от малък ъгъл реализира, за да даде пренина на Шпорите. 

Голмайсторът стигна тази граница в своя мач №349, като до момента има 164 попадения за Тотнъм, 5 за Лейтър Ориент, 9 за Милуол, 2 за Лестър и 20 за националния отбор на Англия. 

Преди гола на Кейн лондончани удариха две греди само в разстояние на секунди, като първо Мая Йошида едва не си отбеляза автогол при една ситуация, а след това Кристиан Ериксен нямаше късмет. 

След почивката обаче, Светците направиха страхотен обрат. В 77-ата минута Дани Роуз направи огромна грешка, като остави топката зад себе си без да прецени, че Валери е там и играчът на домакините изравни отблизо. 

Малко след това бе ключовият момент. Уокър-Питърс фаулира Армстронг, сякаш в наказателното поле, но съдията остави нарушението извън пеналта и показа само жълт картон на играча на Шпорите. Последва обаче страхотно изпълнение от свободен удар на Уорд-Праус, който донесе успеха. 

Така Светците останаха извън зоната на изпадащите с 30 точки, само с 2 повече обаче от 18-ия Кардиф. Тотнъм пък е с 61 и може да бъде настигнат от Манчестър Юнайтед в битката за третото място.