Плеймейкърът Кристиан Ериксен не намира обяснение за слабата форма и трагичната серия на Тотнъм през последните няколко седмици. В интервю за датското издание Екстра Бладет той заяви, че "шпорите" не успяват да затварят мачове и им липсва късмет, а лично за него този период е може би най-тежкият му в клуба от години насам.

"Определено в момента прекарвам един от най-трудните ми периоди в Тотнъм. Може би първата година беше подобна, но с пристигането на Почетино през 2014-а всичко се промени, дойдоха и успехите. Това доведе и до съвсем различни очаквания към нас - да печелим във всеки мач. Но това е нормално, защото нашите амбиции са същите.

Вижте класирането във Висшата лига

"Подобни настроения обаче бързо могат да доведат до негативизъм и ние сме длъжни да ги държим настрана. Изцяло да ги отбягваме. Трудно ми е обаче да обясня защо дойдоха тези слаби резултати. Не можем да затваряме мачове, нямаме късмет и сами си правим нещата трудни.

"Трансферните слухове не ми влияят. В Тотнъм всички сме професионалисти и знаем, че това е нормално, така че подобни неща не се отразяват на играта ни. Не ме интересува какво се пише и знам, че колкото по-популярен ставам, толкова повече ще се спекулира с името ми", заяви Ериксен за Екстра Бладет.