Тотнъм остана без победа във Висшата лига на Англия, след като в третия кръг завърши наравно 1:1 като гост срещу Лестър Сити. В интересните последни десет минути на двубоя Деле Али изведе "шпорите" в резултата, но малко след това, в 82-ата минута, Риад Марес изравни за "лисиците".

Столичани имат само две точки от девет възможни, докато Лестър е на първо място в класирането с актив от седем точки.
В друга среща от кръга новото попълнение Бакари Сако се разписа в 88-ата минута за победата на Кристъл Палас с 2:1 у дома срещу Астън Вила без българския национал Александър Тонев в състава си.

Сако, който присъедини към "орлите" по-рано този месец от Уулвърхямптън и за първи път започна в титулярния състав на столичани, се разписа с удар с левия крак от наказателното поле.

Скот Дан даде аванс за Палас в 71-ата минута на двубоя, а Астън Вила изравни само шест минути по-късно след автогол на Ндиайе Суаре. Кристъл Палас има шест точки на четвъртото място във Висшата лига, докато отборът от Бирмингам остава само с три точки до момента.

Новакът Борнемут записа първата си победа в елита, след като надигра драматично с 4:3 като гост състава на Уест Хем. С хеттрик за гостите се отличи Калъм Елиът, който беше точен в 11-ата, 28-ата и 79-ата минута от дузпа. Марк Пю също се разписа за победителите в 66-ата минута.

След почивката точки за "чуковете" бяха Марк Ноубъл от дузпа, Шейху Куяте и Модибо Маига. Червен картон от домакините получи Карл Дженкиснън точно 11 минути преди изтичане на редовното време. Борнемут има актив от три точки в следата на класирането, а лондончани са също с три точки.