Отборът на ЦСКА пристигна в Рига за утрешния мач-реванш от Лига Европа срещу местния ФК Рига. Близо 30-градусова жега посрещна "червените" в латвийската столица.

"Червената" делегация в Рига е водена от собственика Гриша Ганчев, а подкрепа за тима в латвийската столица ще окажат и клубните легенди Димитър Пенев, Петър Жеков и Димитър Якимов, които също отпътуваха с отбора.

"Червените" спечелиха първия мач с 1:0 и са оптимистично настроени за крайния изход на двубоя с латвийците от първия предварителен кръг на Лига Европа.

В групата се завръща нападателят Кирил Десподов, който пропусна първия мач заради контузия. Националът е напълно възстановен и се очаква да започне като титуляр в утрешния мач.

"Готов съм да играя. Наясно сме с играта на съперника - играят затворен футбол с дълги топки към нападателите. Очакваме да играят по същия начин и на реванша", коментира Десподов.

"Утре ще видите с каква тактика ще играем. Каранга ще ни липсва, но клубът взе качествен негов заместник (Мауридес), който има подобен стил. Играе добре с глава и физически е много мощен", каза още Десподов.

ЦСКА ще направи официалната си тренировка на стадион Сконто" днес от 19.00 часа, а преди това старши треньорът Нестор Ел Маестро ще даде брифинг за репортерите. 

Над 200 привърженици ще подкрепят "червените" на реванша утре, който ще се играе на стадион "Сконто" от 19:30 ч.