Италианският тим на Кучине Лубе Чивитанова с българския диагонал Цветан Соколов в състава си спечели титлата в Шампионската лига по волейбол при мъжете.

Във финала, игран в Берлин, Кучине Лубе победи с 3:1 (16:25, 25:15, 25:12, 25:19) шампиона за последните четири години Зенит Казан.

Двубоят започна по-добре за руския отбор, който спечели първата част с 25:16, но след това на терена имаше само един отбор и това бе този на първенеца на Италия.

Кучине Лубе изравни резултата след 25:15 във втората част, а в третата италианският тим бе още по-убедителен след 25:12.

Зенит изпадна в нокдаун в последния гейм на мача, в който Соколов и съотборниците му доминираха по всички показатели и поведоха в резултата с 23:12. Зенит отговори със серия от седем поредни точки чрез Ървин Нгапет, за да намали до 19:23, но мощна атака на Йоанди Леал даде пет поредни мачбола на италианския тим. Още при първия от тях Цветан Соколов получи отлична топка и с мощен удар по късия диагонал донесе победата на своя отбор.

Цветан Соколов завърши срещата със 17 точки и бе най-резултатен за победителите. Йоанди Леал добави 15 и спечели приза за "Най-полезен играч" във финалната среща, а Османи Хуанторена добави още 14.

За вицешампиона на Русия Ървин Нгапет наниза 14 точки, а Матю Андерсън приключи с 12.