Сенегал и Япония врътнаха 2:2 в зрелищен мач от Мондиала в Русия.

Това стана в среща от Група „Н” на турнира, която се игра на стадиона в Екатеринбург.

Мане даде аванс на африканците още в 11-ата минута, но Инуи възстанови статуквото в 34-ата минута.

В 71-ата минута обаче Ваге даде аванс на африканците, но седем минути след това Хонда изравни и на практика оформи крайния резултат.

С това реми интригата ще бъде до самия край, като и двата тима имат шансове за класиране напред. Всичко ще се реши в последните мачове, като в тях Сенегал се изправя с Колумбия, а Япония - с Полша. 


Срещата започна с добро темпо и през първите минути и двата тима създадоха добри атаки.

В 11-ата минута Кавашима не се намеси никак добре след удар на противников играч и при опита си да блокира топката я прати точно в тялото на намиращия се пред него Мане, който в крайна сметка реализира.

Няколко минути след това японците имаха добър шанс да затруднят противниковия вратар, но ударът на Хасебе от дистанция се отби в тялото на негов съотборник.

В 22-ата минута Кавашима се намеси отлично, след като спаси удар на Сар от наказателното поле.

В 34-ата минута Нагатомо изненада противниковата отбрана, след като остави една топка в наказателното поле за Инуи, а последният с блестящ удар в далечния ъгъл „препарира” противниковия вратар.

Броени минути след това Кавашима спаси удар на Нианг, който бе изведен зад защитата, а до почивката нямаше опасни ситуации.

След почивката темпото продължи да бъде добро, но през първите минути след подновяването на играта не се забелязаха опасности пред двете врати.

В 60-ата минута Осако бе на косъм да направи обрата в мача пълен, но по нелеп начин се размина с перфектно подаване.

Няколко минути след това при опита си да намери далечния ъгъл Инуи нацели напречната греда.

В 71-ата минута Ваге бе намерен с една отклонена от Нианг топка на далечната греда и без проблеми реализира от близка дистанция.

Седем минути след това стражът на сенегалците увисна и в крайна сметка намиращият се в близост до вратарското поле Хонда реализира в опразнения ъгъл след хубав пас на свой съотборник. 

До самия край на мача нямаше повече голове.

ЯПОНИЯ – СЕНЕГАЛ 2:2
0:1 Мане 11
1:1 Инуи 34
1:2 Ваге 71
2:2 Хонда 78

Япония: Кавашима, Шоджи, Нагатомо, Сакаи, Йошида, Шибасаки, Харагучи (72 - Oказаки), Кагава (71 - Хонда), Инуи (87 - Усами), Хасебе, Осако

Сенегал: Н’Диайе, Кулибали, Сане, Сабали, Ваге, Гай, Алфред Н’Диайе (65 – Куяте), Баду (81 - Н'Дойе), Мане, Сар, Нианг (86 - Диуф)