Бившият национал Красимир Балъков беше представен като главен мениджър на родния си футболен клуб Етър Велико Търново. Балъков ще получи цялата спортно-техническа власт, като ще води отбора от резервната скамейка по време на мачовете. В тренировъчната работа пък ще му помагат досегашните специалисти от щаба Станислав Генчев, Илиян Киряков и Калоян Чакъров, а на Иван Вутов и на Мирослав Иванов повече няма да се разчита.

Към спортно-техническия екип ще бъде привлечен и още един треньор, който ще изпълнява основно функциите на скаут и ще следи за потенциални нови попълнения.  Балъков подчерта, че в настоящата финансова ситуация целта пред клуба до края на сезона ще бъде да се спаси от изпадане. Той поясни, че в началото на седмицата е прекратил договора си като скаут на ЦСКА-София.

В Етър вече се работи по селекцията, като се търсят нови попълнения във всички линии, но основно в полузащитата и нападението. Отборът започва зимна подготовка на 8 януари, а два дни по-късно заминава на лагер в Дряново. На 18 януари е първата контрола срещу Верея в Мъглиж. 

От 20 януари до 3 февруари великотърновци ще се готвят в турския курорт Анталия, където ще имат четири проверки - срещу Лех Познан (Полша), Железничар Сараево (Босна и Херцеговина) , Олимпия Любляна (Словения) и още един неуточнен съперник. Официалното представяне на тима за пролетния полусезон е насрочено за 10 февруари от 14.00 часа срещу втородивизионния Литекс на стадион "Ивайло".