Наполи си върна лидерската позиция в Серия А след домакинска победа над Болоня с 3:1. Неаполитанците имат точка повече от втория Ювентус, който снощи победи Киево с 2:0.

Гостите от Болоня шокираха публиката на "Сан Паоло" с гол на Родриго Паласио още в 25-а секунда. Наполи бързо възстанови равенството след автогол на Ибрахима Мбайе.

Дрис Мертенс изведе домакините с попадение от дузпа, а отново холандецът затвърди успеха с втория си гол в мача в 59-а минута.

Кротоне и Каляри не излъчиха победител и завършиха 1:1 в директен сблъсък за оставане в елита. Трота откри в полза на Кротоне от дузпа в 29-а минута, но в добавеното време на първото полувреме Чигарини изравни за Каляри.

Александър Тонев отново не попадна в групата на Кротоне за мача. Фиорентина допусна тежка домакинска загуба с 1:4 от предпоследния Верона.

Ягош Вукович и Мойз Кийн дадоха преднина на Верона през първото полувреме, а веднага след почивката отново Кийн направи 3:0.

Жил Диаш върна един гол за Фиорентина в 53-а минута, но две по-късно Ферари направи 4:1 за Верона. Андрей Гълъбинов влезе като резерва за Дженоа при домакинската загуба с 0:1 от Удинезе.

Българският национал се появи в игра в 70-а минута мястото на Давиде Бираски. Гълъбинов можеше да изравни в 85-а минута, но ударът му с глава срещна гредата. Валон Бехрами донесе трите точки за Удинезе с гол в 62-а минута.