Гръцката полиция е издала заповед за арест за президента на футболен клуб ПАОК Иван Савидис и за още четирима души след инциденти по време на мач от националното първенство на Гърция между отборите ПАОК и АЕК, предаде ТАСС, като цитира информация във в."Катимерини", който се позовава на телевизионния канал Скай. 

Мачът вчера между ПАОК и АЕК бе прекъснат. Руският олигарх с гръцки корени Савидис слезе на терена, след като съдията на срещата отмени гол на неговия отбор заради засада.

Савидис е заплашил рефера и поискал да се зачете попадението. На снимки, разпространени от медиите, се вижда, че на колана му има кобур с предмет, приличащ на пистолет.

Интересното в случая е, че съдията в крайна сметка промени мнението си и зачете гола, но напусналите терена футболисти на АЕК са отказали да излязат отново от съображения за сигурност.

От пресслужбата на руския предприемач са заявили пред ТАСС, че по време на мача Савидис не е заплашвал никого с оръжие. Отбелязва се, че заповедта за задържане е издадена заради излизането на Савидис на терена, а не заради евентуално носене на оръжие. 

Савидис се издирва за "нарушаване на спортния закон", а не за носене на оръжие, тъй като "той има лиценз", е посочил полицейски източник пред АФП.