Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне бе на седмото небе след триумфа в Лига Европа, след класическия успех с 3:0 на финала срещу френския гранд Олимпик (Марсилия).

"Беше труден сезон и мисля, че ние не просто спечелихме трофея в Лига Европа. Това е един триумф, който символизира всичко, което положихме като работа и здрави усилия през целия сезон, както и постоянството, което демонстрирахме. Мисля, че ние се възродихме в този турнир, а срещу Арсенал също показахме на какво сме способни", обяви той на пресконференцията след мача.

"Сезонът все още не е приключил за нас. Имаме нужда от само една точка, за да си гарантираме финиширането на второто място в Испания, което е другата ни голяма цел". 

"Трябва да направим това, за да покажем отново, че сме способни да се конкурираме с най-големите отбори. Атлетико играе много важна роля в моя живот. Израснах в този тим като професионалист. Клубът ми даде всичко това, което е необходимо. 

"След един такъв триумф винаги се чувстваш малко тъжен. Даваш всичко от себе си, нахъсваш играчите, а след това печелиш и всичко свършва. Сега трябва да започнем да гоним успехите наново", каза с усмивка специалистът.

"Гризман? Ако той остане в отбора, то това ще бъде супер. Ние ще продължаваме да израстваме и да се развиваме, но Атлетико може без всеки. Ние ще прогресираме, дали без или с него".