Новак Джокович направи феноменално завръщане към големите трофеи и триумфира на Уимбълдън, след като надви на финала уморения Кевин Андерсън след 6:2, 6:2, 7:6(3). 
 

По този начин спокойно може да се каже "добре дошъл" на добре познатия стар Джокер, който респектираше всеки един противник. След премеждията през последната над година сърбинът най-после си върна формата и в крайна сметка спечели първи трофей от година насам и то какъв. 

Срещата между двамата продължи 2 часа и 17 минути, а бившият лидер в световната ранглиста не остави особени шансове на противника си в първите два сета.

В първия сет той проби на два пъти - в първия и петия гейм, и така взе солидно предимство в резултата. Вторият сет се разви по абсолютно идентичен начин и след пробиви отново в първия и петия гейм сърбинът се доближи още повече до крайния успех.

Андерсън обаче се пробуди в третия сет и сервисът му вървеше страхотно, като той изпусна общо пет точки за пробив с цената на сетболи в десетия и дванадесетия гейм и се стигна до тайбрек. 

В него обаче Ноле бе по-добър и спечели след 7:3 точки в своя полза.

Това е шестата победа на сърбина над този противник от общо седем мача между двамата, а освен това трофеят е 13-и за сърбина от "Големия шлем".