Националният отбор на Бразилия победи с 2:0 САЩ в контролна среща, играна на "Метлайф Стейдиъм" в Ню Джърси. Кариоките показаха по-добра играи наказаха домакините с попадения на Роберто Фирмино в 11-ата и Неймар от дузпа в 43-ата минута.

Южноамериканците започнаха мача по най-добрия начин и в 11-ата минута Дъглас Коща направи страхотен пробив по дясното крило, след което центрира в наказателното поле, където се бе вкючил Роберто Фирмино, за да засече топката във вратата за 0:1.
 
В 43-ата минута Уил Трап задържа Фабиньо в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Неймар изпълни наказателния удар и не сгреши за 0:2.
 
През второто полувреме и двата тима направиха доста промени, които накъсаха играта. Все пак в 51-ата минута опасен удар на Неймар бе спасен от вратаря Закари Стефен по блестящ начин.
 
В 65-ата минута пък Уестън Макени пропусна добра възможност, като отблизо стреля покрай вратата.

В крайна сметка Бразилия се поздрави с успеха. Кариоките ще изиграят още една контрола на американска земя на 12 септември срещу Ел Салвадор. САЩ също има предвидена още една проверка срещу Мексико на същата дата.