Появилата се по-рано днес новина вече е факт – Айвън Газидис напуска Арсенал след 10 години в клуба. 53-годишният ръководител обяви, че сега е точният момент за раздяла. 

Изпълнителният директор на лондончани потвърди, че ще премине в Милан, като ще заеме новата си позиция в италианския клуб от 1 декември, а работата му на „Емиратс“ приключва на 31 октомври. 

„През последните 10 години за мен бе привилегия да бъда отдаден на този велик клуб. Арсенал започва нова глава в историята си и аз направих всичко, за да е сигурно, че ще бъде готов за предизвикателството“. 

„Вярвам, че сега е точният момент да си тръгна. Промяната е нещо необходимо за клуб като Арсенал, за да може да продължи да върви напред. Това е най-трудното решение в живота ми, но след 10 години тук вярвам, че е време да позволя на моето място да застане нов лидер, с нова енергия и идеи, който да поведе клуба в тази вълнуваща нова ера“. 

„Очаквам с нетърпение да разбера какво ще се случи в бъдеще с Арсенал, но в същото време съм ентусиазиран от новото персонално предизвикателство, пред което се изправям в АС Милан. Отивам в един от най-великите клубове в света и ще опитам да му помогна да се върне на мястото, което заслужава“ заяви Газидис в официално съобщение. 

На негово място на „Емиратс“ ще застанат Раул Санлехи, който преди бе футболен директор в Барселона, а от няколко месеца оглавяваше футболните връзки в Арсенал, както и Винай Венкатешам, работил за Олимпиадата в Лондон през 2012-а. 

„За нас бе удоволствие да работим с Айвън. Ще ни липсва неговата мъдрост и енергия, но в същото време имаме пълна вяра в Раул и Винай и стремежа клубът да се развива на терена и извън него“ заяви изпълнителният президент Джон Крьонке, който е син на собственика  - Стан.