Черно море ще предложи нов договор на Илиан Илиев, пише "Тема Спорт". 

Специалистът изпълни целта - влизане в първата шестица. Отделно моряците са на четвъртфинал за Купата на България, където срещат Ботев Пд в Коматево.

Настоящият контракт на старши треньора е до лятото. Шефовете на варненци искат наставникът да продължи започнатото и да доразвие тима си. Илиан Илиев подписа с Черно море през декември 2017-а, като замени на поста Емануил Луканов.

През миналия сезон варненци останаха седми и играха бараж за Лига Европа срещу Левски на „Герена", който обаче загубиха. През този те биха на "Тича" сините, ЦСКА и Лудогорец. През зимата името на специалиста се завъртя за нов наставник на Лудогорец, но самият Илиев отрече. "Не е имало никакви разговори между нас. Ако ръководството на Черно море ме остави, със сигурност оставам до лятото", категоричен бе Илиев в края на февруари.

През ноември миналата година се появи информация за оферта към него от клуб от елита на Саудитска Арабия. "Те искаха веднага да съм там, а няма как да оставя отбора в този етап на шампионата. Ако офертата беше дошла в края на сезона, когато има възможност за реакция, щяхме да го обсъдим", каза Илиев тогава. Така той продължи да води моряците. От ръководството на Черно море са доволни от работата на специалиста и са категорични, че искат той да я продължи и през следващата кампания. Развитие се очаква в най-скоро време.