Още по темата

 

Бившият национал на България за Купа „Дейвис" Радослав Лукаев е на мнение, че раздялата между Григор Димитров и Дани Валверду е закъсняла. 
 
„Много отдавна това трябваше да се случи. Години наред се виждаше, че играта на Григор е една и съща на всяка настилка. Той играеше бекхенд слайс на червено, а това дава голямо предимство за противника. Поведението му ставаше все по-пасивно. За мен, Валверду бе в ролята на момче за всичко, а не толкова на треньор. Всички ние, които сме в тениса, знаем как са се запознали и как той го е избрал за негов наставник...", коментира Лукаев пред „Меридиан мач". 
 
Според специалиста, Димитров има нужда от сериозен човек до себе си, който да промени някои неща в играта му. 
 
„Това ще се отрази и на психиката му. Там също има проблем, защото се вижда спад в играта във важните моменти, където му липсва самочувствие", заяви тенис специалистът.
 
Относно слуховете за разговори на Димитров с Борис Бекер, Лукаев е скептичен. 
 
„За мен германецът е по-скоро име от миналото, отколкото да бъде треньор на който и да било. Надявам се добре да обмислят в щаба на Григор от какво има нужда, защото си личи че нещата се изпускат, а времето лети при него. Пожелавам му успех и дано да намери правилния човек до себе си, който да го мотивира", казва още Лукаев, който има няколко участия в турнирите от Големия шлем.
 
Треньорът също така се надява Григор да промени отношението си към българския тенис. 
 
„Той не дава добър пример на останалите като стои далеч от родината си. Едва ли ще имаме някога тенисист като него, затова по-малките трябва да черпят от това, което той е постигнал", смята Лукаев.