Бразилия разпиля Хондурас със 7:0 в последната си контрола преди Копа Америка. Срещата се игра в Порто Алегре, а домакините се справиха достатъчно добре в офанзивен план и без голямата си звезда в атаката Неймар, който пропусна мача заради контузия.

Още в 6-ата минута Габриел Жесус даде аванс на "златистите", след като засече центриране на Дани Алвеш с глава от близка дистанция и матира противниковия вратар, а голеадата продължи с пълна сила и през следващите минути.

В 13-ата минута Коутиньо изпълни прекрасно корнер, а топката бе засечена с глава от Тиаго Силва, който успя да открие резултата и да даде аванс на тима си.

Гостите останаха с човек по-малко в 29-ата минута. Куиото направи изключително грубо нарушение и влезе с бутоните напред в краката на противников футболист, а реферът бе безкомпромисен и го изгони от игра.

В 37-ата минута след гол от дузпа Коутиньо направи преднината на домакините класическа.

Точно минута след почивката Жесус бе точен за 4:0, след като се възползва от нескопосана намеса на вратаря и вкара от близка дистанция топката в мрежата на Хондурас.

В 56-ата минута нападателят на Аякс Давид Нерес направи самостоятелна акция и навлезе в наказателното поле, а след това технично промуши топката покрай вратаря, за да успее да реализира. 

В 65-ата минута Фирмино излезе сам срещу вратаря и го прехвърли елегантно, а бразилците с това попадение вече имаха аванс от шест гола. 

Точно пет минути след това Ричарлисон бе намерен на празна врата и вкара без проблеми седмия гол за своята страна.

БРАЗИЛИЯ - ХОНДУРАС 7:0
1:0 Жесус 6
2:0 Тиаго Силва 13
3:0 Коутиньо 37 дузпа
4:0 Жесус 47
5:0 Нерес 56
6:0 Фирмино 65
7:0 Ричарлисон 70

Съставът на Бразилия: Алисон, Филипе Луис, Маркиньос (46 - Милитао), Силва (77 - Миранда), Алвеш, Каземиро (46 - Фернандиньо), Артур (32 - Алан), Нерес, Ричарлисон, Коутиньо (66 - Евертон), Жесус (55 - Фирмино)