България - Косово, среща от група "А" на европейските квалификации, стадион "Васил Левски", начало 21.45 часа.

Родните ни национали имат две точки от три мача, докато косоварите са с две точки от два мача. 

Последните 10 срещи на България във всички турнири: Общо 4 победи, 4 равенства и 2 загуби. От тях 3 победи и 2 равенства в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Косово във всички турнири: Общо 5 победи и 5 равенства. От тях 2 победи и 3 равенства в последните 5 гостувания.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Вероятните състави на двата отбора: 

БЪЛГАРИЯ: Михайлов, Генев, Божиков, Недялков, Стр. Попов, Сърмов, Десподов, Г. Костадинов, Ив. Попов, Неделев и Иса

КОСОВО: Мурич, Алити, Рахмани, Пакарада, Войвода, Вока, Целина, Халими, Кололи, Рашица и Мурики

Прогноза на Gol.bg: На практика победа днес ще остави България в играта за класиране на Евро 2020, а при всякакъв друг резултат шансовете ни да стигнем до турнира драстично намаляват. До момента момчетата на Краси Балъков имат на сметката си две ремита и една загуба в трите си срещи от квалификациите.

Родните национали врътнаха равенство срещу Косово като гости и сега можем да се надяваме, че ще вземем трите точки срещу тях у дома. Към момента се намираме на четвъртото място в групата с актив от 2 пункта и изоставаме на точка от втория в таблицата Чехия.

Контузени в състава на нашите има и това са Марселиньо, Станислав Костов, Бодуров и Турицов, които отпаднаха за тази среща, а наказани състезатели няма. В състава на гостуващия отбор аут е единствено Зенели, който е контузен, докато няма да има други отсъстващи в този мач.

Балансът на нашите в евроквалификациите е 116 мача, 49 победи, 28 ремита и 39 загуби. Нашата прогноза за този двубой е успех с 1:0 за България.

Прогноза: България - Косово 1:0