Аржентина отново не показа нищо като игра, но този път поне не загуби. Гаучосите врътнаха 1:1 срещу Парагвай във втория си мач от Група "В" на Копа Америка и по този начин спечелиха първата си точка от най-престижния интернационален турнир в Южна Америка.

Ричард Санчес успя да даде аванс на "гуараните" в 37-ата минута, но Лео Меси изравни от дузпа в 57-ата. Малко по-късно стражът на аржентинците Франко Армани спаси дузпа, която бе изпълнена от Дерлис Гонзалес и в крайна сметка така спаси точката на тима си.

Срещата започна изненадващо силно за парагвайците, които се опитваха всячески да мачкат своя противник на терена, но в първите минути след опасно центриране на Меси гуараните можеха да допуснат попадение във вратата си. За техен късмет до такова не се стигна.

До 25-ата минута на терена не се случи нищо кой знае какво и чистите положения липсваха, но пет минути след това Парагвай можеше да поведе. Гонсалес направи добър пробив и само вещата намеса на Таляфико успя да предотврати най-лошото за Аржентина. Бранителят на Аякс го спря с хубав шпагат и му отне топката.

В 37-ата минута обаче Парагвай стигна до попадение чрез Санчес, който бе намерен непокрит от Алмирон и в крайна сметка не сгреши, за да даде аванс на страната си.

В самия край на полувремето стражът на Аржентина изрита Гонсалес вместо топката, но за негова радост получи само жълт картон, а не червен, макар че парагвайските футболисти протестираха.

Второто полувреме започна добре за аржентинците и в 50-ата минута Лаутаро можеше да отбележи, но ударът му разтресе гредата, а при добавката на Меси стражът на противника направи фантастично спасяване.

Все пак обаче седем минути по-късно Меси бе точен от дузпа, която бе свирена за игра с ръка на Иван Пирис, като в ситуацията бе използвана и системата VAR. 

В 61-ата минута и Парагвай получи правото да изпълни дузпа заради нарушение на Отаменди срещу Гонсалес в наказателното поле, но за щастие на аржентинците Армани успя да спаси удара на фаулирания играч на "гуараните".

До самия край така и нямаше повече попадения и резултатът се запази.

АРЖЕНТИНА - ПАРАГВАЙ 1:1
0:1 Санчес 37
1:1 Меси 57 дузпа

Аржентина: Армани, Отаменди, Каско, Таляфико, Пецела, Перейра (46 - Агуеро), Паредес, Де Пол (87 - Суарес), Ло Селсо, Меси, Мартинес (67 - Ди Мария)

Парагвай: Фернандес, Пирис, Гомес, Алонсо, Арсамендия, Рохас, Алмирон (87 - Ортис), М. Рохас, Санчес, Сантандер (72 - Ромеро), Гонсалес (90 - Ескобар)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YpUfs1Bx9i0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>