Още по темата

 

Роджър Федерер описа какво прави Рафаел Надал толкова труден съперник за него. Швейцарецът спечели шест от последните седем мача срещу испанеца, но Рафа води в преките им сблъсъци с 24-16.
  
“Рафаел има много добра играв защита, невероятен топспин, вследствие на който топката лети два метра над мрежата. Благодарение на това той рядко прави непредизвикани грешки. Нужна ти е много добра работа с краката, за да играеш така”, разкри Федерер в интервю преди US Open.
 
Има ли нещо, което Федерер изобщо не умее? Отговорът е “да” и това е карането на зимни кънки.
 
“Много съм зле в това. Смеят ми се, когато се опитвам да се задържа на леда, и малко се ядосвам, защото искам да бъда по-добър. Бих искал също да мога да свиря на нещо. Като дете се учих да свиря на пиано и флейта. Но нямах достатъчно талант, за да продължа. Сега харесвам китара и саксофон. Ако след време имам повече време, бих се посветил на това”, добави той.
 
На въпрос за готвенето, швейцарецът чистосърдечно призна: 
 
“Много лошо. Никога не съм готвил спагети, въпреки че често ги ям. Вижте, има много неща, които не мога да правя, пошегува се той. - Но Мирка е страхотна в готвенето. Тя обича да готви паста. Опитва различни неща, приготвя страхотни ястия. Но докато съм на участия, се храним в ресторанти. Ето защо обичам да съм вкъщи. По-различно е усещането, когато седиш със семейството си на масата. Харесва ми.”
 
Роджър Федерер сподели и мнение за себе си:

“Трябва да кажа, че имам доверие на повечето хора. Никога не съм имал лоши преживявания. Спокоен съм, обичам да разговарям с хора.”