Още по темата

 

Футболният агент Лъчезар Танев коментира днешния, изпълнен с оставки, ден в българския футбол и заяви, че ако продължи да се оказва натиск и търсене на влияние, нещата няма да се получат

„Искам да акцентирам на две неща. Със сигурност най-големият виновник не е Боби Михайлов. Не го казвам, защото сме приятели, а защото знам нещата какви са“, заяви Танев пред Дарик.

„Не случайно се води разследване на съдийската комисия“, добави той.

„Ако има неща, които са нерегламентирани между отношенията на съдии и клубове, това изопачава крайния резултат на един футболен мач.“

„Другият проблем е свързан с детско-юношеския футбол, в който от много години се опитваме да вкараме методология отвън. Благодарение на министъра на спорта, на правителството и премиера има такива средства, които са осигурени. Ако няма методология, тези пари отиват в канала“, допълни агентът.

„Грешките на Боби Михайлов са прекалено многото компромиси. Той си има своите недостатъци със сигурност, но истината е много по-дълбоко. Ще има натиск и търсене на влияние. Ако това не се изчисти, никакъв футбол няма да имаме. Ако нямаме свестен детско-юношески футбол, нищо няма да се случи.

Това са двата основни проблема“, каза още Лъчо Танев.