Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо се извини на английския национал Ерик Дайър за ранната смяна срещу Олимпиакос още през първото полувреме, когато гостите имаха аванс от две попадения. 

В крайна сметка промяната подейства силно положително и Спърс обърна гръцкия колос, за да постигне победа с 4:2.

"Най-трудният момент от мача не бе, когато ни вкараха първите два гола, а когато трябваше да извърша ранна смяна още в първото полувреме. Това накара играча да се почувства неприятно, но не само него. И аз се почувствах така", обяви Моу на пресконференцията след срещата.

"Важното е обаче в такъв случай играчът да разбере нещата. За мой късмет Ерик е много интелигентно момче и разбра, че аз го направих за отбора. Нямах никакви претенции за неговото представяне, просто отборът трябваше да смени стила и за това го смених". 

"Губехме с 0:2 и ситуацията бе много тежка. И усетих, че един позиционен полузащитник би ни бил достатъчен. Мислех, че ни трябва още един креативен играч на терена, какъвто е Ериксен, който да може да играе с Али".

"Извинявам се на Ерик за ранната смяна, но той знае, че го направих за отбора, а не, за да го нараня. Мисля, че и феновете разбраха това". 

"Относно самия мач, нещата потръгнаха много зле, но завършиха доста добре. Радващо е, че успяхме да обърнем резултата и да стигнем до успеха в срещата", каза още той.