Третият в елита на Полша проявява сериозен интерес кьм централен защитник на Локомотив Пловдив.

Шльонск иска да привлече нигерийския бранител на черно-белите Стивън Езе. Както е известно, африканецът отказва да поднови договора си със смърфовете и реално от началото на февруари, когато изтича настоящият му контракт, ще е със статут на свободен агент.

Собственикът на Локо Христо Крушарски заяви, че Езе вече е затворена страница за клуба и след 15 декември ще е свободен да си ходи, след като не желае да остане. Ситуацията е добре следена от Шльонск. Тимът от Вроцлав е с равен актив с втория Краковия, но отстъпва в преките показатели.

Интересното е, че там през лятото премина вратарят на Ботев Пловдив Даниел Кайзер. Той обаче е със статут на резерва и все още няма мач в местната Екстракласа.

Наскоро усилено се заговори, че Стивън Езе е желан от родните грандове Левски и ЦСКА. Локомотив Пловдив пък усилено работи по намирането на нов централен защитник. В клуба са наясно, че оставането на нигериеца е загубена кауза. Той дори наскоро си взе довиждане с феновете с пост в социалните мрежи. Езе пропусна последния двубой с Лудогорец в Разград заради контузия.

В неделя (1 декември) Локо приема Арда, като се очаква Стивън да се завърне в игра. Той дойде на "Лаута" в началото на февруари 2018-а, като подписа за 2 години. Тогава Езе бе със статут на нигерийски национал. Сега обаче скоро не е викан. Напускането му на черно-белите ще освободи една квота за играч извън ЕС.