Още по темата

 

Треньорът на Болоня Синиша Михайлович от няколко месеца води битка с левкемията. Сръбската легенда днес даде пресконференция след проведената 4-месечна химиотерапия. 

"Благодаря ви, че ми помагате и ме подкрепяте. Това беше сериозно изпитание за мен през последните четири месеца. Последният път, когато говорих на 13 юли, беше когато обявих болестта си. Сега искам да говоря за здравето ми. Преди всичко искам да благодаря на докторите, които ми помогнаха. Само тези, които страдат от това заболяване, знаят колко е трудно то да бъде превъзмогнато. Без помощта на лекарите нямаше да тръгна по този път, за който вярвам, че засега е много добър", каза 50-годишният Михайлович.

"Изключително благодарен съм на всички - не само на отговорните за мен доктори, а и на медицинските сестри. Намерих ангели пазители, които ми помогнаха и психически. Те бяха изключително важни хора, без тях нямаше да постигна нищо от това, което правя в момента. Ще съм им благодарен до края на живота си. Съжалявам, че не мога да ги спомена всички до един. Уморих се да плача", продължи треньорът на Болоня. 

Михайлович напусна болницата на 20 ноември, след като премина през третия курс на лечение, а на следващия ден води тренировката на Болоня.

На 26 ноември 50-годишният специалист беше обявен за най-добрия треньор в Сърбия.