Славия има шанс да се върне в първата шестица на класирането в efbet Лига при гостуването си на Ботев (Враца). Двубоят започва в 12:00 часа и е много важен и за двата тима. "Белите" са 7-и с 26 точки, но евентуален успех може да ги прати на пета позиция. Ботев пък ще се опита да се изравни с Царско село, който заема 12-о място в подреждането.

През седмицата и двата отбора имаха мачове от осминафиналите за Купата на България. Врачани елиминираха Кариана (Ерден), а Славия отпадна от Ботев (Пловдив). Домакините нямат победа в първенството от 5 октомври.

Старши треньорът Антони Здравков ще може да разчита на оптималния си състав, макар че част от футболистите доскоро лекуваха травми и не са в оптимална форма. Атаката на Ботев ще води Валери Домовчийски, а зад него ще действа Валери Божинов. Петър Атанасов и Даниел Генов ще са на двата фланга, а в средата на терена ще си партнират Христо Златински и Ивайло Михайлов. 

"Някои играчи са на по две-три тренировки заради различни контузии, но трябва да спрем пропадането и да победим. Няма да ни е никак лесно. Чака ни здрава битка", коментира Здравков в навечерието на двубоя.

"Теренът ще е тежък, но всичко зависи от самите нас, от това как ще подходим и какво ще покажем. Срещу Ботев (Пд) за купата ми хареса само второто полувреме", каза пък наставникът на Славия Златомир Загорчич.