Атлетико (Мадрид) допусна фрапираща издънка. Тимът на Диего Симеоне не можа да победи Леганес - 0:0 на своя "Уанда Метрополитано". По този начин "дюшекчийте" пропуснаха шанса да изместят Севиля от третото място в класирането. 
 
Отборът от Мадрид е без победа в четири поредни мача от всички турнири, а в следващия кръг гостуват на Реал (Мадрид). Леганес остава сред изпадащите.
 
Първото по-интересно положение се откри пред гостите. Мартин Брайтуайт от Леганес се озова на стрелкова позиция, но перфектната намеса на Ян Облак спаси "дюшчекчиите" от гол в тяхната врата.
 
В 24-ата минута ценриране на Ренан Лоди беше изчистено от защитата, но топката попадна в Анхел Кореа. Аржентинецът заложи на силата и стреля над вратата. До паузата Алваро Мората също можеше да ощастливи феновете на домасините, но волето му беше парирано решително от опитния страж на Леганес - Иван Кулеар.
 
След почивката Атлетико погледна по-смело към вратата на градския съперник. В 75-ата минута резервата Витоло падна в наказателното поле и поиска дузпа, но реферът Матеу Лаос категорично отказа да я отсъди.
 
Спорно положение, с възможност за дузпа, отново имаше в 83-ата минута. Фелипе от Атлетико не успя да ритне топката и създаде представа, че е спънат полето на Леганес. Наказателен удар и тук не беще отсъден, а напрежението в този миг доведе и до сблъсъци между двете селекции.
 
Дълбоко в даденото време Иван Кулеар получи два жълти картона заради спор с Матеу Лаос. Всичко това накара полевият играч Джонатан Силва да застане под рамката, но поради малкото оставащи секунди, така и не се наложи да прави някаква решителна намеса.