Астън Вила се класира за финала на турнира за Купата на Лигата в Англия, след драматична победа над Лестър с 2:1 в реванша. 

Гол в добавеното време донесе успеха на бирмингамци, които отиват на „Уембли“ след 1:1 в първия двубой и чакат победителят от манчестърското дерби между Сити и Юнайтед. 

Това е 9-и финал за бирмингамци в турнира, като до момента имат 5 победи и 3 загуби. Последният бе загубен през 2010-а, а последната титла е от 1996-а. 

Мачът започна в бързо темпо, като още до 10-ата минута Джеймс Мадисън пропусна 3 положения за Лестър. На два пъти вратарят Ниланд спаси ударите му, а веднъж атакуващият играч не бе точен. 

Затова и на този фон доста изненадващо Вила поведе. В 12-ата минута при отлична контра Джак Грийлиш напредна, след което изчака и намери Мат Таргът, който с нисък удар преодоля Петер Шмайхел. 

Последваха добри минути за бирмингамци, но Лестър оставаше опасен и в 33-ата минута Тилеманс стреля опасно, но Ниланд изби в напречната греда. 

След паузата Лисиците продължиха да натискат, докато домакините дебнеха да нанесат нов удар при контра и в 64-ата минута Самата пропусна чиста ситуация, като не уцели топката след перфектен пас на Грийлиш. 

В крайна сметка обаче, усилията на гостите дадоха резултат. В 71-ата минута не стана ясно дали Харви Барнс стреля или центрира, но топката се оказа идеална за Келечи Ихеаначо, който успя да изравни с мощен изстрел. 

Драмата стана пълна в края. В 89-ата минута Джони Еванс стреля на сантиметри покрай вратата след корнер и удар с глава. Изглеждаше, че ще се стигне до дузпи, когато в 93-ата минута щастието се усмихна на домакините. 

Елмохамади центрира отлично към далечната греда, където Трезеге засече от въздуха и стреля в далечния ъгъл, за да хвърли в екстаз феновете си и да спечели с 2:1. А веднага след последния съдийски сигнал феновете нахлуха на терена, за да поздравят играчите в пристъп на неистова радост.