Още по темата

 

Бъдещият президент на родната федерация по волейбол Любо Ганев е категоричен, че липсата на конкуренция за председателския стол по никакъв начин няма да го успокои и той ще продължи да работи за подобряване състоянието на спорта.

Както „Тема Спорт” вече информира, легендата остана без алтернатива за наследник на Данчо Лазаров и ще бъде избран за шеф на БФВ на 13 март на събранието в София.

„Все още не са минали изборите, така че не може да говорим за Любо Ганев като президент на федерацията, това не е свършен факт. Ние продължаваме да работим по програмата, която сме си изготвили. Посоката е ясна. Обикалям клубовете, настоящи и бъдещи партньори, водим разговори за подобряване състоянието на нашия спорт. Истината е, че ако аз самият не бях работил в последните три години толкова усилено и не бях навлязъл по-дълбоко в ядрото на спорта, да се срещам с хората по общините, с местните клубове и бизнес, може би също нямаше да искам да се впусна в тази надпревара. Нещата не са толкова лесни, колкото изглеждат отстрани. Погледите на всички са вперени в това как най-добрият ни колективен спорт се справя с работата си. Човек трябва да е сигурен в себе си и след това да се кандидатира за този пост. Аз заставам с програмата и лицето си, за да могат хората да ми търсят сметка. Липсата на конкуренция в никакъв случай не ме приспива. От 20 декември, когато получих пълномощно от г-н Лазаров, работя активно по места. Срещнал съм се с 12 кметове и повече от 20 настоящи и бъдещи партньори. Визията ми е ясна и точна. Федерацията ще работи с колкото се може повече институции и хора, които искат да ни помагат. Искаме да предложим един качествен продукт, а не просто да си говорим за победи и загуби. Трябва да направим събития, а не мачове. И всички, които отиват на срещите, да са доволни, че са станали част от тях, а онези, които гледат по телевизията, да се насладят на спектакъл”, коментира Ганев.

Той допълни, че във федерацията ще променят коренно отношението си и към представителите на медиите. Традицията бе такава, само един конкретен журналист да пътува с националния отбор за мачовете в чужбина. Нещо, което вече ще става на реципрочен принцип.

„Искам федерацията да се отвори към партньори, фенове и дори журналисти. Отношението към медиите ще се промени и смятаме да превърнем вас в наши партньори. За целта ще направим и реципрочност на журналистите, които ще пътуват с националните отбори. Как точно ще стане това, ще го решим заедно с вас, но спираме практиката един конкретен човек само да пътува с отбора. Така или иначе, международната федерация ни задължава да има един представител на медиите, вече това ще се прави, като редуваме хората, които да са част от нашия екип”, каза още Любо Ганев.