Три дни преди Вечното дерби - отборът на "Левски" и най-вече неговите ръководители и привърженици се вълнуват не толкова от спортните измерения на срещата, а от финансовото състояние на клуба, което коренно се промени след ерата Божков, продължила със законодателно и прокурорско фиаско в последните дни.

Ще успеят ли феновете да спасят любимия отбор и колко дълго могат абонаментинте карти и билети да крепят сините?

"Безспорно има криза. Тя все още не е факт окончателно.Този клуб има богати собственици, никой от тях не е обявил, че няма да има следваща вноска в касата", заяви треньорът на баскетболния отбор "Левски Лукойл" Тити Папазов в "България сутрин".

Според него Левски не може да бъде изкупителна жертва за никого, това не трябва да се допуска. По думите му най-големият проблем на българския спорт е, че е зависим.

"Не може един клуб да зависи от един човек. Виждате колко се радваме на победата на 18-годишното момче в борбата, а това беше ежедневие. Занижили ни са се критериите заради неглижирането на българския спорт", коментира той.

Според него най-правилния ход за братя Ганеви, които са млади и доказано кадърни бизнесмени, е да стоят под прожектора на "Левски".

"Няма по-авторитетно място за присъствие, за който и да е бизнесмен, от това да бъде собственик на "Левски". Има своите трудности, но в пъти повече са плюсовете", категоричен бе Папазов. Пред Bulgaria ON AIR той призова всички фенове на отбора да бъдат на стадиона по време на мачовете, защото това би провокирало инвестиционен интерес у бизнесмените.

"Най-правилното е Павел Колев да се срещне с братя Ганеви и да знаем - има ли хоризонт за това, което казаха преди 15 дни, или няма. "Левски" не може да бъде изкупителна жертва на никого", заяви Папазов.