Бившият адвокат на ЦСКА Радостин Василев направи коментар за ситуацията в Левски на личната си страница във Фейсбук. "Тема спорт" публикува позицията му със съкращения.

С цялото ми уважение към Лeвски, аз твърдя, че клубът беше неистово и грозно подкрепян от държавата и БФС през последните 10 години и в момента съществува въпреки всички футболни правила и в абсолютен конфликт с добрите търговски и пазарни практики. Когато на ЦСКА се изпращаха Лупита и Ко да баламосват феновете с 52-ма бизнесмени (Стиви Ло, Лоурънс Дейвис - човекът с пурите, Кизилос), в Левски рекламодатели се рояха под строй. Имената в органите на управление на клуба показаха милувката на държавата и целувката на задкулисието в поразителен унисон...

В интерес на справедливостта и честта левскарите трябва да бъдат оставени сами да спасят своя любим клуб или да последват съдбата на ЦСКА. Те имат по-голям шанс да се справят от ЦСКА и да избягат от модела "Бащица". Сините фенове видяха какво изживяват привържениците на ЦСКА и ще направят всичко възможно това да не им се случи.

Освен това спасението на ЦСКА чрез публичното предлагане на акции се провали, но зад него стоеше "кристалният" образ на Александър Томов. Това е повече от воденичен камък за всяка оздравителна процедура и минимизира шанса за евентуален успех в спасението. Изкуственото реанимиране на Левски само ще отложи неизбежното. Когато изстрадаш своето съществуване, вече знаеш как да харчиш, как да договаряш и изобщо да си коректен.

Дори Левски да фалира, аз никога няма да кажа, че клубът им е закрит и вече не съществува. Моралът, историята и уважението ми към тях не го позволяват. Дано се спасят, за да не изживеят техните фенове терзанията на червените привърженици.

P. S. ЦСКА и ЛЕВСКИ ще ги има, докато има футбол в България....