Швейцарката Лара Гут спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в италианския зимен център Кортина Д'Ампецо.

Гут се приспособи най-добре към ветровитите условия и финишира първа за 1:14.78 минута, за да запише 24-ата победа в кариерата си. Последният успех на швейцарката беше пак Кортина Д'Ампецо през януари миналата година, но в спускането.

Втора на 14 стотни от секундата завърши представителката на домакините Йохана Шнарф. Тя записа втори подиум в кариерата си след второто място в спускането в Кран Монтана (Швейцария) през март 2010 година. Трета на 27 стотни се нареди австрийката Никол Шмидхофер, следвана от Ана Файт (Австрия) на 31 стотни и Тина Вайратер (Лихтенщайн) на 33 стотни.

Линдзи Вон (САЩ), която вчера триумфира в спускането в италианския курорт, пък днес остана шеста на 37 стотни, а първите седем в оспорваната надпревара се събраха в рамките на половин секунда Лидерката за Световната купа Микаел Шифрин (САЩ) не завърши, както и фаворитката на домакините и вицешампионка от миналия сезон София Годжа.

В подрeждането за сезона в супергигантския слалом поведе Гут с 339 точки, пред Вайратер с 321 точки и Шнарф с 233 точки. В генералното класиране за сезона Шифрин води убедително с 1477 точки, пред Вайратер с 601 точки и Годжа с 570 точки.