Матиас Майер от Австрия спечели алпийската комбинация в швейцарския зимен курорт Венген и се поздрави с първата си победа за Световната купа в тази дисциплина. 29-годишният Майер беше първи след спускането в първия манш с време от 1:41.40 минути, но изненада фаворитите, когато даде четвърто време в слалома – 51.05 секунди. Така с общо време от 2:32.45 той остана недостижим на върха и записа седмата си победа в кариерата.

Победителят от комбинацията в Бормио Алекси Пинтуро този път остана на втора позиция с пасив от само +0.07 сек. спрямо Майер. Той прогресира с цели 17 места, след като даде най-добро време във втория манш, но това не беше достатъчно за първата позиция. Все пак той продължава да води за Малкия кристален глобус в дисциплината, а освен това излезе и с две точки пред Хенрик Кристоферсен в генералното класиране.

Почетната стълбичка в днешния ден е допълнена от Виктор Муфа-Жанде. Французинът завърши с +0.67 секунди зад победителя и се качва за втори път на подиума през настоящия сезон. Десетката допълват Лоик Меяр, Рикардо Тонети, Мартин Катер, Хетил Янсруд, Александър Аамот Килде, Нилс Хинтерман и Винсънт Крихмайер.