Реал Мадрид е отборът, който може да се похвали с най-много голмайстори на Евро 2012. Осем от всичките 73 попадения на шампионата са отбелязани от играчи на испанския първенец.

"Кралете" обират точките и по отношение на приза "Играч на мача". Общо седем пъти футболисти на деветкратния европейски клубен шампион са избирани за №1 в двубоите на първенството.

На второ място в символичната класация по отбелязани голове е английският шампион Манчестър Сити, чиито футболисти са забили седем гола на турнира в Полша и Украйна.

Почетното трето място е за германския Волфсбург (пет гола), а четвъртото място с по четири попадения делят европейският клубен шампион Челси и неговият подгласник на финала Байерн Мюнхен.

За отбелязване е също така, че единствените двама футболисти, които са избрани по три пъти за Играч на мача на Евро 2012 са Андрес Иниеста и Андреа Пирло.

Полузащитникът на европейския вицешампион Италия Пирло водеше допреди финала с 3 гласа в своя полза, но след двубоя срещу Испания бе изравнен от Иниеста, който бе избран за най-добър футболист в мача за титлата.

Халфът на Германия Месут Йозил и асът на Португалия Кристияно Роналдо са избирани на два пъти за играч на мача, а шведът Олоф Мелберг е единственият, който е избиран за най-добър футболист в среща, която всъщност е загубил.

Играч на мача на Евро 2012 по национални отбори:

Испания (6) - Иниеста - 3, Торес, Чаби, Рамос

Италия (4) - Пирло - 3, Касано

Германия (4) - Йозил - 2, Гомес, Подолски

Португалия (3) - Пепе, Роналдо - 2

Швеция (2) - Мелберг, Ибрахимович

Франция (2) - Насри, Рибери

Полша (2) - Левандовски, Блажчиковски

Чехия (2) - Пиларж, Жирачек

Играч на мача на Евро 2012 по клубни отбори:

Реал (7) -  Йозил - 2, Пепе, Роналдо - 2, Чаби, Рамос

Барса (3) - Иниеста - 3

Байерн (3) - Манджукич, Гомес, Рибери

Ювентус (3) - Пирло - 3

Милан (2) - Касано, Ибрахимович

Дортмунд (2) - Левандовски, Блажчиковски

Волфсбург (2) - Пиларж, Жирачек