Медиите в Шотландия разкриха нови подробности около сделката между Рейнджърс и Левски за Хосе Кордоба. На Острова са категорични, че е въпрос на часове двата отбора да обявят този трансфер, след като почти всичко по него е уточнено, пише в днешния си брой вестник „Мач Телеграф“.

Футболистът е договорил отдавна личните си условия. Клубовете са стигнали и до споразумение, че шотландците ще платят 2 млн. паунда сега, а на „Герена“ ще получат още 1,2 млн. във времето във вид на бонуси. Според „Дейли рекърд“ феновете им са във възторг, защото такъв играч трудно може да бъде купен на такава добра цена.

Освен това треньорът Филип Клемент бил впечатлен, че Хосе можа да играе както в центъра на отбраната, така и като ляв бек. Той имал нужда от нови попълнения и на двете места, след като досегашните му титуляри си събират багажа. Лично шефът на скаутите на тима Нилс Копин пък е наблюдавал изявите му изкъсо преди да бъде взето решение дали да бъде привлечен. 38-годишният бразилец бил категоричен, че Кордоба си заслужава всяка стотинка.

Освен това Левски получи рамо за този трансфер и от човек, който не е много долюбван на „Герена“. Това е бившият играч на „сините“ Джон Ингълс. Както е известно, Левски му вдигна мерника заради Анди Краев. Шотландецът провали продажбата му в Русия, а след това и преговорите за нов договор.

„Говорих с Андриан за Кордоба. И той каза, че Кордоба не е само,може би, най-добрият защитник в България. Освен това той е топ професионалист и играч. Панамецът бил и страхотен човек. Това са големи комплименти от Андриан, който е уверен, че Кордоба ще се справи добре в Рейнджърс или който и да е друг клуб, ако той напусне Левски“, заяви Ингълс пред шотландското издание на „Сън“.

Снимка: Lap.bg