Георги Илиев-Майкъла изгледа победата с 4:0 над Ботев Пд в неделя от ложата на националния стадион „Васил Левски“. Той бе в компанията на бившите си съотборници Методи Томанов, Джони Велинов, Александър Александров и Марио Вълков по покана на червеното ръководство по случай 42 години от отстраняването на действащия европейски шампион Ливърпул. Майкъла говори пред „Тема Спорт“ за двубоя с канарчетата, цялостното представяне на червените и предстоящата реконструкция на „Българска армия“.

 Г-н Илиев, преди мача с Ботев Пловдив получихте овациите на публиката заедно с част от съотборниците си от състава, отстранил Ливърпул през 1982 г. Трябва ли да има повече подобни инициативи от страна на клуба?

– Инициативата беше прекрасна. Сигурно е на господин Ганчев-младши и изпълнителните директори. Не бях ходил на мач от повече от година. И сега отидох, за да може да победим през първото полувреме, а не да чакаме до 93-ата минута, за да вкараме някой късметлийски гол. Създадох им проблеми, сега трябва да ме канят на всеки мач (смее се). Изгледах победата с удоволствие, но съм категоричен, че не играхме добре. Резултатът няма нищо общо с представянето. В определени периоди дори Ботев играеше по-добре от нас и беше по-опасен. Най-хубавото беше, че вкарахме от статични положение, което е много силно оръжие. Очаквам да бием всички до Левски и тогава вече ще си проличи докъде сме стигнали.

 Смятате ли, че с този треньор и тези футболисти ЦСКА може да играе хубав и печеливш футбол?

– Не смятам, но трябва да го задържат до юни, защото неустойката му е много голяма. Защо да даваме 100 хиляди евро, като така или иначе се борим само с Лудогорец и то едва ли ще се преборим. Според мен треньорът не уцелва и състава, ЦСКА може да изглежда по доста по-добър начин. С всички, които бяха около мен, си говорихме и те мислят същото – че в момента не играем на нужното ниво.

Значи не се оптимист относно битката за шампионската титла и купата на България?

– За купата съм оптимист. Там видяхме, че Ботев са преодолим съперник. Вече в конкуренцията на Лудогорец в един мач трябва да се противопоставим. В първенството е същата работа – трябва да печелим големите двубои срещу преките съперници. Лошото е, че досега не го правим. Като ме поканят, ще ги бием. Когато станах изпълнителен директор, се паднахме с Лудогорец за купата. Аз казах, че ще ги отстраним и никой не ми вярваше. Но го направихме.

Фернандо Каранга „се отпуши“ с две попадения срещу Ботев, а феновете му възлагат огромни надежди. Смятате ли, че може отново да бъде головата машина от първия си престой у нас?

– Хубаво е, че вкара, разбира се, но това са голове от статични положения. Искам да почне да вкарва от игра и най-важното – да вкара на Левски и Лудогорец. Всички знаем, че е добър играч, но на 32 години не можем да имаме огромни очаквания към него.

Съвсем скоро строителната техника трябва да влезе на стадион „Българска армия“. Следите ли случващото се с проекта?

– При сериозни бизнесмени като Гриша Ганчев и Валтер Папазки няма шанс да не стане стадионът. Просто е въпрос на време. Всичко сме виждали в България, но все пак ние сме ЦСКА. След като имаме вече надзорна фирма и проект за бутане, няма нещо, което да ни спре. Пари имаме, финансовият министър също обеща, че ще даде 40 милиона. Ще видим дали ще се случи. Имаме подкрепа и от кмета на София, така че съм оптимист. Никога обаче няма да приема, че се дават 40 декара на общината. Тези терени пред стадиона са на ЦСКА, не са на Гриша Ганчев или някой друг. И трябва да продължат да са собственост на ЦСКА. Никой не ни кара да ги подаряваме.