Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че самият той е останал изненадан от това, че тимът му вкара три гола от статични положения при победата срещу Стоук Сити.

"Артилеристите" нямаха попадение от статично положение от началото на сезона, като всичките 8 гола бяха от открита игра. Сега обаче Рамзи направи добавка след пряк свободен удар на Йозил, Пер Мертезакер засече центриране от корнер, а Бакари Саня центриране от фаул.

Това изненада мнозина, тъй като по традиция силата на "грънчарите" е точно в статичните положения, но в този мач "артилеристите" показаха, че не са за подценяване при центриранията.

"Бяхме в позиция, в която можехме да използваме домакинския си мач и го направихме. Имахме две различни полувремена. През първото бяхме гладки, нападахме добре. През второто бяхме по-изморени и позагубихме ритъма си", коментира Венгер след мача.

"В края загубихме техническите си качества, но показахме друг аспект - че можем да се борим под напрежение. В края, когато падна третият гол, просто запазихме резултата. Това беше много позитивна седмица за нас, защото победихме в Марсилия, а преди това и в Съндърланд".

"Когато играеш срещу Стоук не очакваш да вкараш три гола от статични положения, така че това бе най-голямата изненада дори и за мен".

"Това показва колко важно е доброто центриране. Йозил е играч, който ако погледнете статистиката, асистенциите му не са случайност. Това е просто реалността във футбола. Мисля, че когато се интегрира напълно, ще видим дори още повече от него. Но днес той беше страхотен".

"Дали сме конкуренти за титлата с Йозил? Вижте, не е само той. Той вдъхнови всички в клуба. Единственото нещо на нашата позиция в момента е, че ни позволява да се фокусираме върху подобряването ни в стабилна обстановка. Що се отнася до останалото, всички отбори са заедно в класирането".

"Тио Уолкът има проблем с коремен мускул, не знам какво значи това. Дали е въпрос на дни да се върне? Надявам се, защото преди мача той мина тестове и решихме той да играе. Надявам се да няма нищо".

"Джак Уилшър игра пет поредни мача. По принцип щях да му дам почивка в този мач. Той обаче се бори много в мача и беше уморен накрая, затова го смених. Със сигурност ще му дам почивка в сряда в мача за купата на Лигата, ще трябва да ротираме състава, защото играем пак в събота, а след това имаме тежък мач в Шампионската Лига".