Треньорът на Барселона Херардо Мартино продължава с ротациите и този път остави извън състава за мача с Валенсия Шави Ернандес и Алексис Санчес.

„Двамата записаха достатъчно минути в последните мачове. По този начин ще дам възможност на играчи, които са играли по-малко да запишат време на терена” обясни аржентинецът.

„Все пак трябва да избирам, а сега има мачове и на националните отбори. Пике и Масчерано няма да имат срещи, така че са на линия, защото след това ще имат възможност да си починат. Целта ми е просто футболистите да бъдат достатъчно свежи“ добави Мартино.

Лео Меси и Адриано бяха включени в групата за двубоя. Аржентинецът игра цял мач срещу Атлетико Мадрид за Суперкупата, а бразилецът пропусна сблъсъка заради лека травма, но сега е възстановен.

„Трябва да не допуснем домакините да разкрият потенциала си, което ще искат да направят след поражението от Еспаньол в миналия кръг“ коментира треньорът на шампионите преди мача на „Местая“.

Ето и групата на Барса: Валдес, Пинто; Монтоя, Дани Алвес, Пике, Бартра, Масчерано, Адриано, Алба; Бускетс, Сонг, Дос Сантос, Сержи Роберто, Иниеста, Сеск, Педро Родригес; Меси, Неймар, Тейо