Суперзвездата на Барселона Лео Меси подкрепи кандидатурата на Мадрид за домакин на Летните Олимпийски игри през 2020-а година.

Аржентинецът забрави съперничеството с Реал и това, че е направил нещастни доста от жителите на столицата през последните години, като позира с фланелка с логото на Игрите, както и със знамето на испанската кандидатура.

„Мисля, че шансовете на Мадрид да спечели домакинството са много добри, защото в града има отлична база за много спортове, а освен това има много испански спортисти, които са сред най-добрите в своите спортове“ заяви Меси  по време на промоционално събитие в Буенос Айрес, където той е с националния отбор.

„Аз имах удоволствието да участвам на Олимпийски игри и преживяването бе наистина страхотно“ добави той, а в страницата си във Фейсбук написа „Аз съм с Мадрид 2020“. 

Конкуренти на испанската столица са още Токио и Истанбул, като основната подкрепа за турския град идва от авиокомпанията „Търкиш Еърлайнс“, която е един от спонсорите на Барселона. Домакинът ще бъде обявен на 7 септември по време на 125-ата сесия на МОК, която ще се състои именно в Буенос Айрес.