Барселона ще бъде без левия си защитник Жорди Алба през следващите 3 седмици заради контузията, която той получи снощи в двубоя в Севиля.

Националът бе заменен още в първите минути и направените днес изследвания установиха, че е получил мускулно разкъсване на десния крак и няма да бъде на разположение на треньора Херардо Мартино около 20 дни.

Той бе заменен от Адриано Корея, който при това положение остава единственият чист ляв бранител в тима. В Барса ще стискат палци бразилецът да бъде здрав, тъй като през миналия сезон доста често получаваше травми.

При това положение Алба със сигурност ще пропуснете двубоите срещу Райо Валекано, Реал Сосиедад, Алмерия и Валядолид от първенството, както и срещите с Аякс и Селтик от Шампионската лига.

Предвид паузата за мачовете на националните отбори, която ще бъде втория уикенд на октомври, Алба ще може да облече екипа на Барса след повече от месец.

Има обаче вероятност да се оправи за последните две световни квалификации на Испания, които ще се изиграят на 11 и 15 октомври срещу Беларус и Грузия, в които тимът може да си гарантира класиране за световното първенство.