Суперзвездата на Барселона Лео Меси вероятно ще отсъства от игра 2-3 седмици, твърдят първите информации след контузията му.

Аржентинецът напусна терена в мача с Алмерия след половин час игра и според първите тестове най-вероятно е получил разкъсване на мускул в дясното бедро.

В неделя му предстоят нови изследвания, които ще покажат с по-голяма точност колко сериозна е травмата, но радио „Каталуния“ твърди, че е много вероятно той да не играе единствено в мачовете срещу Селтик и Валядолид другата седмица, след което да се върне за първия двубой след паузата за националните отбори.

Меси няма да бъде необходим и на Аржентина, след като Гаучосите вече си осигуриха място на световното първенство догодина.

Иначе преди да излезе носителят на Златната топка отбеляза дежурния си гол, с който помогна за успеха с 2:0. Това бе 9-ото му попадение в 8 мача срещу андалусийци.

Той обаче влезе и в топ 5 на най-добрите реализатори в испанската лига, като се изравни с легендата на Барса Сесар Родригес, като и двамата имат по 223 гола. Останалите от четворката също са близо – Алфредо ди Стефано е с 227, Раул Гонсалес с 228, Уго Санчес с 234, а Телмо Сара с 251 гола.