Силната фигура в Байерн Мюнхен Ули Хьонес, който ще се върне на президентския пост на 25-и ноември, даде интервю за телевизия Sport1, в което говори за настоящия треньор Карло Анчелоти, за неговия предшественик Пеп Гуардиола, за Франк Рибери, Филип Лам, Ариен Робен и Роберт Левандовски.

"Много ценя Карло Анчелоти, но няма да се впусна в цялото това отношение към Пеп Гуардиола, което се създаде от медиите. Докато той беше тук, му целуваха краката и му приготвяха червеното килимче, по което да върви. А сега, когато вече го няма, мятат критики по него. Това не е моят свят", започна Хьонес.

"Той е изключителен треньор и сега продължава да го доказва със Сити, където не е толкова лесно. Затова моето мнение за него не може да ми го промени никой. Това обаче не значи, че не ценя много Карло Анчелоти. Стартът на сезона ни е сбъдната мечта. Но ние започвахме добре и при Пеп Гуардиола."

Ули коментира и поредното избухване на Франк Рибери, който е жестоко критикуван в Германия: "Франк трябва да внимава и при следващия такъв случай аз ще говоря с него да се сдържа като по-стар приятел. Той е провокиран и се усеща, че противниците искат да му изкарат червен картон. Понякога го ритат и го атакуват брутално, а той е доста емоционален. И съдиите са хора, когато четат 100 пъти, че трябва да изгонят някого, в един момент ще го сторят. Затова е по-добре Франк да избягва такива ситуации."

"Ариен Робен е един от най-големите професионалисти, които съм срещал в живота си. Понякога той дори се труди повече от нормалното. Дори когато е у тях, или е болен, Ариен не се труди на 95, а на 105%. Затова се радвам, че е отново в отбора. Наясно сме какво имаме в негово лице, а също и с Франк. Но не трябва да забравяме, че имаме и млади момчета като Коста и Коман. Изкуството е да се създаде сплав от опит и младост. Защото само тогава Байерн ще бъде толкова силен, колкото си го пожелаваме всички."

"Новият договор на Роберт Левандовски е нещо, което вярвам, че ще се случи, познавайки Кале Румениге и Ян Дреесен. За Филип Лам винаги ще се намери място в клуба след края на кариерата му като футболист. Следя развитието му и извън терена, той се разви и като личност", добави Хьонес.