Дисциплинарната комисия към БФС е генерирала огромна за нашите стандарти печалба от глоби в последните 9 месеца. От началото на пролетния дял на сезон 2012/13 до края на август 2013 - Левски, ЦСКА, Ботев Пд и Локо Пд, са напълнили касата на комисията с 235 000 лева.

Отделно от тази сума са парите от глоби, които са заплатили отбори като Локомотив София, Берое, Черно море и Литекс.

Наказанията в почти всички случаи са били вследствие поведението на феновете на въпросните отбори. Хвърлени предмети по терена, нерегламентирано използване на пиротехника и издигането на свастики по време на мач са най-честите причини за глобите.

Левски, ЦСКА, Ботев Пд и Локомотив Пд са най-честите "клиенти" на комисията. Почти половината от въпросните 235 000 лева пък са били заплатени от Левски.

"Сините" могат да се "похвалят", че са понесли наказания на стойност 99 500 лева, което ги прави първенци в тази категория. Голяма част от тази сума беше заплатена накуп, след като по време на пролетния шампионатен мач с Литекс в Ловеч, феновете на гостуващия столичен отбор издигнаха свастики, а Левски беше солено наказан от ДК - 37 500 лева.

На втора позиция се нарежда ЦСКА. "Армейците" са се разделили с 59 000 лева от началото на годината заради поведението на феновете си. Почти не е минал кръг, в който "червените" привърженици да не хвърлят предмети по терена или да не запалят факли на трибуните, което дава повод на ДК да наложи глобите.

Пловдивските Ботев и Локомотив изостават със своя принос за касата на комисията - общо 76 500 лева. Босовете на "железничарите" обаче изглежда си патят повече от тези на "канарчетата", тъй като, според цифрите, техните фенове правят повече бели, стойността на които е 42 000 лева. "Жълто-черното" ръководство пък е платило глоби в размер на 34 500 лева.