Полската волейболна федерация е решила да назначи българина Радостин Стойчев за селекционер на мъжкия национален отбор, твърдят местни медии, като се позовават на информация на "Гадзета дело спорт".

Първоначално се смяташе, че окончателното решение на поляците ще стане ясно на 20 декември, но по неофициална информация изборът може да бъде направен и по-рано - в близките дни. Първоначалният списък на местната централа включваше 16 специалисти от целия свят, които се бореха за поста на напусналия французин Стефан Антига. Впоследствие от полската федерация ограничиха кандидатите до четирима - Стойчев, аржентинеца Марсело Мендес и италианците Мауро Беруто и Фердинандо ди Джорджи.

Мендес отпада, тъй като искал да води паралелно и клубен състав, което не удовлетворява Полша. Водени са разговори и с останалите двама, но от полската федерация се спрели на Стойчев, допълва "Гадзетата". В интервю преди месец българският спец сподели, че би бил селекционер на отбор от топ 5 на световната ранглиста, който има шансове да се бори за олимпийска титла, а по-късно лично призна, че е провел разговор с представители на полската федерация. Вчера той уточни, че все още не е подписвал нищо.

Очаква се договорът на следващия селекционер с полската федерация да е до олимпийските игри в Токио през 2020 г., като първото сериозно изпитание извън Световната лига ще е европейското първенство догодина в Полша.